2020-12-28 17:28:01• hírek • Bede Emőke

A túl nagy hangzavar buktatta le a bulizó tinédzsereket

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

Naponta átlagosan 100 rendőr teljesített szolgálatot a karácsonyi hosszú hétvége során, és feladataik közé ebben a rendkívüli esztendőben nem csak a különféle rendbontások megelőzése és visszaszorítása tartozott, hanem a járványügyi óvintézkedések betartásának ellenőrzése is.

A járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások betartását főként az átlagosnál forgalmasabb helyszíneken, a bevásárló központokban és a tömegközlekedési eszközökön ellenőrizték. A három napos minivakáció során a rendőrök összesen 5.600 főt igazoltattak, és az egyéni óvintézkedések be nem tartása miatt közel 380 bírságot szabtak ki 57 ezer lej összértékben.


Az esetek közül kiemelkedik annak a péntek éjszaka szervezett házibulinak az ügye, melyet maguk a túl hangosan vigadó fiatalok buktattak le. A csendháborításról szóló bejelentés nyomán kivonuló rendőrök egy szatmári lakásban tizenhét, 15 és 17 év közötti fiatalt találtak, s bizony a banda nem úszta meg egy ejnye-bejnyével, az egyenruhások ugyanis a bulizókat egyenként 250 és 1.000 lej közötti összegre bírságolták a járványügyi korlátozások megszegése miatt.


„Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrök célja nem az, hogy bírságoljanak, hanem az, hogy tudatosítsák a lakosságban a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságát. Ennek ellenére a szabályok áthágását nem fogjuk tolerálni. Arra kérjük a polgárokat, hogy tartsák meg a szükséges fizikai távolságot, viseljenek szájmaszkot és ne tegyék ki magukat a fertőzés kockázatának” – hívja fel ismételten a figyelmet a hatóság, melynek üzenetét már csak azért is érdemes lehet megszívlelni, mert a következő időszakra is hasonlóan szigorú ellenőrzéseket helyeztek kilátásba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: